Airco's

Met een airco of lucht-luchtwarmtepomp kan je koelen én verwarmen.

Je wil een airconditioning laten plaatsen door een gespecialiseerde installateur?

Bij Everest Cooling & Heating kies je uit een breed gamma van betaalbare airco’s. Wij zijn erkend Daikin - Installateur.

Waarom kiezen voor een airco systeem in jouw huis of bedrijf?

Met een airconditioning creëer je jouw eigen wooncomfort. De nieuwe generatie airco-systemen zijn intelligent, spaarzaam en passen perfect in elk interieur. Ze brengen comfort en zuiveren de lucht. Voor bedrijven resulteert dit in werknemers waarbij de productiviteit en creativiteit verhoogt. De ventilatie in een woning kan een grote impact hebben op jouw gezondheid.

Bij een airco wordt nog te vaak alleen aan koelen van kantoorruimtes gedacht. Maar moderne airco’s kunnen veel meer en worden meer en meer ingezet als allround klimaatbeheersers.

Het zijn namelijk kleine warmtepompen die werken op het principe van lucht/lucht, een van de mogelijke toepassingen van warmtepompen. Hierdoor zijn ze niet alleen geschikt om ruimtes te koelen maar ook om snel en efficiënt te verwarmen en te ventileren.

Voordelen van een Airco

 • Een perfect afgestemd binnenklimaat naar jouw wens
 • Koele nachten
 • Hygiënische en aangename omgeving
 • Perfecte luchtvochtigheid
 • Pollenvrije lucht

Elegant, stil en tochtvrij

Vandaag is het perfect mogelijk om een aircotoestel zo te integreren in jouw slaap, leef- of kantoorruimte dat het volstrekt onhoorbaar en onzichtbaar is. Jouw woning heeft een unieke stijl en indeling. Je vindt heel wat verschillende airco-binnenunits, stuk voor stuk compact en stijlvol ontworpen. Kies jij voor een wand- of vloermodel of liever ingebouwde airco? Alles mag en alles kan.

Het klimaat is soms erg veranderlijk, tijdens die momenten is een aangename koelte in huis of op kantoor geen overbodige luxe. Een airco zorgt ervoor dat je met één enkele druk op de knop een comfortabele temperatuur kan instellen zowel in de zomer als in de winter. Daardoor voelen we ons niet alleen beter, maar presteren we ook beter.

Een goede airco verzekerd een juiste en aangename luchtvochtigheid, nooit geen droge of te vochtige lucht meer. Daarnaast zorgt een airconditioning ervoor dat de lucht gefilterd wordt. Zo vermindert aanzienlijk allergische reacties zoals astma en hooikoorts. Een goed onderhouden en juiste geplaatste airco zal je niet ziek maken.

Vandaag zijn aircotoestellen zeer stil, de meeste vaste airco’s maken niet meer dan 19 dB aan geluid. Door de innovatieve ventilatoren is de luchtstroom zo goed als geruisloos. In de buitenunit wordt het geluid van de compressor continu op hetzelfde toerental draaien, zonder te veel geluidsoverlast buiten.

Energiezuinig

Airco’s moeten helemaal geen energieverslinders te zijn. Onze modellen zijn voorzien van een warmtepomp functie. Zo kunnen ze in de zomer de ruimte afkoelen en in de winter verwarmen. Door te kiezen voor een airco met energie label A kan je jouw elektriciteitsverbruik drastisch verminderen.

Een airco zorgt ervoor dat je altijd een comfortabel klimaat hebt. Eenmaal de gewenste temperatuur bereikt is, zal een constante temperatuur gehandhaafd blijven. Onaangename temperatuurschommelingen behoren tot het verleden.

Je hebt slechts één toestel nodig om te warmen of te koelen.

Verschillende Airco-oplossingen voor jouw interieur

1. Inbouwmodellen: Een ingebouwde airco zit subtiel verwerkt in de muur of het plafond en past dan ook in elk interieur.

2. Wandmodellen: Onze wandmodellen hangen meestal net onder het plafond en/of boven de deur. Zo nemen ze geen leefruimte in. Met hun strakke en elegante look wordt klimaatregeling stijlvol.

3. Vloermodel: De vloermodellen verdelen de gekoelde lucht of geven stralingswarmte, net zoals een traditionele radiator. Het gestroomlijnde ontwerp en de golvende lijnen passen perfect in moderne interieurs. De airco-vloermodellen zijn erg compact en passen daardoor perfect onder een vensterbank of in een nis.

Je beschikt over een ruime keuze in wand-, vloer- of inbouwtoestellen. Wij werken met gekende merken als Daikin & Mitsubishi Elektric.

Service & Onderhoud Airco's

Hoe verloopt de installatie van een airco? En wat met het onderhoud?

Wil je graag een airco installeren, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze erkende installateurs zorgen dat je airco zo energiezuinig mogelijk is.

Onze installateurs bieden supervoordelige onderhoudscontracten aan. Bovendien kan je tot 8 jaar garantie krijgen op onderhoud en reparaties. Da’s pas koelen (en verwarmen) zonder zorgen.

We geven je een volledig vrijblijvende en gratis offerte, zodat je precies weet wat je mag verwachten.

Werking warmtepomp lucht-lucht

Een warmtepomp lucht-lucht neemt de warmte op uit de buitenlucht en geeft deze in de binnenomgeving af via lucht. Het transport van de warmte gebeurt met een warmtewisselaar in een gesloten circuit. Zelfs bij zeer lage buitentemperaturen (-20°C) verwarmt een lucht-lucht warmtepomp uw woning.

Bij koeling in de zomer gaat het toestel omgekeerd te werk: de warmte wordt aan de binnenlucht onttrokken waarna deze via de warmtewisselaar aan de buitenlucht wordt afgegeven.

Waarvoor wil je een airconditioning?

 • Eén bepaalde beperkte ruimte in je woning zoals je slaapkamer
 • Je living
 • Je hele woning of verschillende kamers in je woning
 • Een winkel, kantoorgebouw, restaurant of hotel
 • Een complex met tientalen kantoorruimtes

Welk type airco plaatsen?

De beste airco is aangepast aan wat jij in jouw woning precies nodig hebt. Wij helpen je de juiste keuze te maken. Hier geven we je meer uitleg over de verschillende soorten.

Binnen elk van die types zijn er verschillende modellen. Het ene heeft meer vermogen dan het andere. En sommige modellen hebben extra mogelijkheden zoals wifi of luchtfiltering.

4 soorten airco's

 • Monosplit:

  Je wil één ruimte koelen? Een split-airco bestaat uit een buitenunit en een enkele binnenunit. Dit soort airco is ideaal als je maar één ruimte wil koelen of verwarmen.

 • Multisplit:

  Je wil meerdere ruimtes koelen? Een multisplit-airco koelt en verwarmt met gemak meerdere ruimtes. Op de buitenunit kan je namelijk tot vijf binnenunits aansluiten, die je elk apart kan bedienen.

 • VRF: Een VRF bestaat uit meerdere buitenunits en meerdere binnenunits. Hoe meer ruimtes je wil koelen en hoe groter die ruimtes, hoe meer en krachtigere buitenunits je nodig hebt.

 • Mobiele Airco's

  Een mobiele airco of monoblock heeft geen buitenunit, maar voert warmte lucht naar buiten via een flexibele buis, die door een raam of deur loopt.

Airco's
Airco's
Airco's

Voor het energiezuinig koelen en verwarmen van elke ruimte.

Een warmtepomp lucht-lucht kent een directe werking. Hierdoor warmt een ruimte in de koude periodes zeer snel op. In de zomer koelt het systeem de ruimtes efficiënt af.

Onze technieker komt langs en bezorgt jou het beste advies i.v.m. de verschillende oplossingen

Contacteer ons voor meer informatie i.v.m. advies en plaatsing