Warmtepompen

Een warmtepomp is een slimme manier om je woning duurzaam te verwarmen en koelen. Zowel nu als in de toekomst. Zuinig, gezond en milieuvriendelijk. Een warmtepomp werkt als een koelinstallatie maar dan omgekeerd. Je wekt jouw warmte niet langer op door verbranding van fossiele brandstoffen maar haalt deze uit de bodem, de lucht of uit water.

Je wil een warmtepomp laten plaatsen door een gespecialiseerde installateur?
Bij Everest Cooling & Heating kies je uit een breed gamma van betaalbare warmtepompen. We werken met kwaliteitsvolle warmtepompen zoals die van Mitsubishi Electric & Daikin. Deze warmtepompen halen maar liefst tot 80% energie uit de natuur.

Wanneer kiezen voor een warmtepomp lucht-water of lucht-lucht?

Meestal wordt deze energiezuinige energiebron gebruikt bij nieuwbouw, bij renovatie ter vervanging van een bestaande verwarmingsinstallatie of eventueel in combinatie met een bestaande verwarmingsinstallatie.

Omdat een warmtepomp vooral natuurlijke (gratis) energiebronnen gebruikt, daalt je energiefactuur enorm. De waarde van je woning stijgt dan weer, omdat ook de volgende eigenaar er nog heel lang de voordelen van plukt.

Ook de verwarming van buitenzwembaden in de tussenseizoenen kan met deze soort warmtepompen gebeuren. Kortom, met een warmtepomp doe je een investering die zichzelf terugverdient.

Hoe werkt een warmtepomp?

Warmtepompen werken door warmte te verplaatsen van de ene plek naar de andere. Dat doen ze in 3 stappen.

1. Warmte absorberen
Een koelmiddel in de buitenunit absorbeert warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater.

2. Compressie
Het koelmiddel wordt onder hoge druk gezet in de compressor, waardoor het nog veel warmer wordt.

3. Je woning verwarmen
De vrijgekomen warmte wordt via binnenunits je woning in geblazen of verwarmt het water dat door je radiatoren of vloerverwarming loopt. Sommige warmtepompen verwarmen ook het water voor je badkamer en keuken.

Verwarmen en koelen met een warmtepomp

Een warmtepomp kan je woning verwarmen en sanitair warm water produceren. Maar wist je dat sommige warmtepompen ook koelen? De stappen verlopen dan omgekeerd, zodat de warmtepomp werkt als een airco.

De opvallende eigenschappen van een warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp is een investering in comfort en energiebesparingen. Deze lucht-water warmtepomp zorgt voor verwarming, koeling en instant warm water en verbruikt daarvoor minder energie. Dit systeem is ideaal voor woningeigenaars die van een ketel of traditioneel verwarmingssysteem naar een groenere en kostenefficiëntere oplossing willen gaan.

Service & Onderhoud Warmtepompen

Hoe verloopt de installatie van een warmtepomp? En wat met het onderhoud?

Wil je graag een warmtepomp installeren, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze erkende installateurs zorgen dat je warmtepomp zo energiezuinig mogelijk is.

Onze installateurs bieden supervoordelige onderhoudscontracten aan. Bovendien kan je tot 8 jaar garantie krijgen op onderhoud en reparaties. Da’s pas koelen (en verwarmen) zonder zorgen.

Voor sanitair warm water of jouw verwarmingsinstallatie.

Bij een warmtepomp lucht-water dient de warmte die uit de buitenlucht wordt gehaald om water op te warmen. Dit kan sanitair warm water zijn, maar ook het water van de radiatoren. De installatie wordt dan ook vaak gecombineerd met een warmtepompboiler.

Wil je weten welke warmtepomp je best kiest?

Contacteer ons voor meer informatie i.v.m. advies en plaatsing