Warmtepompen

Een warmtepomp is een slimme manier om je woning duurzaam te verwarmen en koelen. Zowel nu als in de toekomst. Zuinig, gezond en milieuvriendelijk. Een warmtepomp werkt als een koelinstallatie maar dan omgekeerd. Je wekt jouw warmte niet langer op door verbranding van fossiele brandstoffen maar haalt deze uit de bodem, de lucht of uit water.

Ben je klaar voor de toekomst?

De energie die warmtepompen gebruiken, komt van een natuurlijke bron: de omgevingslucht. Hierdoor zijn ze niet afhankelijk van fossiele brandstoffen, zoals aardgas. Dit maakt de warmtepomp een duurzame keuze en een mogelijke verwarmingsinstallatie van de toekomst.

Verwarmen en koelen met een warmtepomp

Een warmtepomp kan je woning verwarmen en sanitair warm water produceren. Maar wist je dat sommige warmtepompen ook koelen? De stappen verlopen dan omgekeerd, zodat de warmtepomp werkt als een airco.

De opvallende eigenschappen van een warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp is een investering in comfort en energiebesparingen. Deze lucht-water warmtepomp zorgt voor verwarming, koeling en instant warm water en verbruikt daarvoor minder energie. Dit systeem is ideaal voor woningeigenaars die van een ketel of traditioneel verwarmingssysteem naar een groenere en kostenefficiëntere oplossing willen gaan.

Hoe verloopt de installatie van een warmtepomp? En wat met het onderhoud?

Wil je graag een warmtepomp installeren, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze erkende installateurs zorgen dat je warmtepomp zo energiezuinig mogelijk is.

Onze installateurs bieden supervoordelige onderhoudscontracten aan. Bovendien kan je tot 8 jaar garantie krijgen op onderhoud en reparaties. Da’s pas koelen (en verwarmen) zonder zorgen.

Voor sanitair warm water of jouw verwarmingsinstallatie.

Bij een warmtepomp lucht-water dient de warmte die uit de buitenlucht wordt gehaald om water op te warmen. Dit kan sanitair warm water zijn, maar ook het water van de radiatoren. De installatie wordt dan ook vaak gecombineerd met een warmtepompboiler.

Wil je weten welke warmtepomp je best kiest?

Contacteer ons voor meer informatie i.v.m. advies en plaatsing